Annuleren

  1. Home
  2. Annuleren

Annuleringsvoorwaarden

Annuleringskosten
Op dit moment bieden wij je de mogelijkheid de door jouw gereserveerde reis binnen 3 dagen kosteloos te annuleren. Stel, jouw boeking is op maandag gemaakt, dan kun je deze annuleren tot en met donderdag, middernacht.


Deze mogelijkheid geldt niet voor de volgende situaties:
- Vertrek binnen 10 weken
- Boekingen op aanvraag. Boekingen op aanvraag beschouwt Totally Snow als een definitieve boeking en kunnen enkel geannuleerd worden volgens deze voorwaarden.
- Reeds bestaande boekingen. Ook boekingen die op een later tijdstip nog gewijzigd worden (bijvoorbeeld een nieuwe vertrekdatum, of iemand die wordt bijgeboekt) kunnen niet meer kosteloos geannuleerd worden.

Indien een overeenkomst wordt geannuleerd, worden er naast de verschuldigde reserveringskosten en eventuele kosten voor de reis- of annuleringsverzekering, de volgende annuleringskosten in rekening gebracht:

- bij annulering tot de 42ste kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 30% van de reissom;
- bij annulering vanaf de 42ste kalenderdag (inclusief) tot de 28ste kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom;
- bij annulering vanaf de 28ste kalenderdag (inclusief) tot de 21ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom;
- bij annulering vanaf de 21ste kalenderdag (inclusief) tot de 14de dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom;
- bij annulering vanaf de 14de kalenderdag (inclusief) tot de 5de dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom;
- bij annulering vanaf de 5de kalenderdag (inclusief) tot de vertrekdag: 90% van de reissom;
- bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Indien een reis is samengesteld uit verschillende onderdelen, waarop verschillende annuleringsbepalingen van toepassing zijn, gelden per onderdeel de specifiek hierop van toepassing zijnde bepalingen. Indien sprake van afwijkende voorwaarden wordt u hierop gewezen tijdens de boekingsstappen en op de factuur nadat de boeking is voldaan.

De reis kan geannuleerd worden via 
Mijn Totally. Annuleringen dienen binnen 3 dagen na de gebeurtenis waardoor de reis (geheel of gedeeltelijk) wordt geannuleerd, te worden gemeld. Houd er rekening mee dat een annulering nooit kosteloos verloopt. Alleen indien je een annuleringsverzekering hebt afgesloten én een geldige reden hebt, heb je recht op (gedeeltelijke) teruggave van de reissom. De hoofdboeker is de enige persoon die een annulering kan doorgeven. Een medereiziger is niet hoofdelijk aansprakelijk en kan daarom geen annulering doorgeven. Voor een compleet overzicht en specifieke annuleringsvoorwaarden verwijzen we naar de algemene Totally Snow voorwaarden.

Alternatieven voor annuleren
Een boeking annuleren is niet altijd de enige mogelijkheid. Het is meestal ook mogelijk om jouw vakantie over te dragen aan iemand anders. Tot de dag voor vertrek is het mogelijk deze wijziging te doen. Neem contact op met ons Contact Center om de mogelijkheden door te spreken.

Annuleringskosten claimen
Het is belangrijk dat je goed verzekerd op vakantie gaat. Wij raden altijd aan om een annuleringsverzekering af te sluiten. Als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten bekijkt de verzekeraar of de reden van annulering onder de voorwaarden valt. Is dit het geval, dan krijg je de annuleringskosten terug van de verzekeringsmaatschappij.

Heb je bij jouw boeking via Totally Snow een annuleringsverzekering afgesloten voor 3 november? Dan ben je verzekerd via de Europeesche Verzekeringen. Klik 
hier om de voorwaarden bekijken.
Heb je bij jouw boeking via Totally Snow een annuleringsverzekering afgesloten vanaf 3 november? Dan ben je verzekerd via AXA. Wil je de voorwaarden bekijken, klik dan hier.

Heb je geen annuleringsverzekering bij Totally Snow afgesloten, kijk dan bij jouw eigen verzekeraar wat de voorwaarden zijn.

Gedeelte van de boeking annuleren
Het komt voor dat niet de gehele boeking geannuleerd wordt, maar een 1 of meerdere personen. Dit heet een deelannulering. De overige personen gaan dan wel op vakantie. Je kunt dan een deelannulering doorvoeren via Mijn Totally. Kies onder annuleren voor 'Annuleer een of meerdere reizigers (gedeeltelijke annulering)'. Jouw deelannulering wordt binnen 3 werkdagen verwerkt.  Alleen de hoofdboeker kan een annulering doorgeven.

De geannuleerde persoon betaalt de annuleringskosten conform de Totally voorwaarden.

Vaak wordt bij een deelannulering de reissom voor de overgebleven reizigers hoger, omdat je met minder personen in de kamer overblijft. Dit worden meerkosten genoemd. Door meerkosten kan het voorkomen dat de totale reissom hoger wordt. Volgens de ANVR voorwaarden mag dit niet. Word jouw totale reissom hoger, dan verwerken wij een korting in de boeking zodat de totale reissom gelijk blijft.

De meerkosten kunnen door de reizende deelnemers bij hun verzekeringsmaatschappij worden gedeclareerd. Houd er rekening mee dat elke verzekeringsmaatschappij hier eigen regels in heeft.

Worden er personen geannuleerd en de gehele reissom is al voldaan, dan wordt het teveel betaalde bedrag naar de hoofdboeker terug overgemaakt. De hoofdboeker kan het geld dan overmaken naar de geannuleerde personen. Totally Snow is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor de verrekening van de kosten tussen de deelnemers.

Gehele boeking annuleren
Annuleer je jouw vakantie, dan berekenen wij hiervoor de annuleringskosten volgens de Totally Snow voorwaarden. Een annulering is niet kosteloos. De hoofdboeker is de enige die een annulering kan doorgeven.

Je kunt jouw boeking annuleren via 
Mijn Totally. Je krijgt dan direct de annuleringskosten te zien. Staan er nog annuleringskosten open, dan kun je deze gelijk voldoen via iDeal of Creditcard. Voldoe je de kosten niet direct, dan is het verplicht om de annuleringskosten binnen 14 dagen alsnog over te maken. De betaling maak je dan over met internetbankieren. Heb je te veel betaald, dan storten wij het te veel betaalde bedrag binnen 2 tot 3 werkdagen naar je terug.

Na de annulering ontvang je binnen 24 uur de annuleringsfactuur per mail.


Polisnummer
Het polisnummer van jouw verzekering is het boekingsnummer. Het boekingsnummer staat aangegeven op je factuur.