Met de bus op wintersport

  1. Home
  2. Busreis

Informatie over jouw busreis

Bagage
De bussen beschikken over een beperkte bagageruimte. Per persoon mag je het volgende meenemen:
• 1 koffer of reistas van 20 kilo. De afmetingen mogen maximaal 80x70x30 cm zijn
• 1 stuk handbagage van 2 kilo
• 1 paar ski’s (met stokken) of 1 snowboard*
• 1 paar ski- of snowboardschoenen
* Neem je een snowboard mee dan is het verplicht om de bindingen van het board te halen. In 1 snowboardhoes mag niet meer zitten dan 1 snowboard. Dit betekent ook geen overige bagage zoals schoenen, kleding en dergelijke.

Om er voor te zorgen dat alle bagage mee kan, is het niet toegestaan om levensmiddelenpakketten mee te nemen. Heb je teveel bagage, dan is de chauffeur verplicht deze te weigeren.

Zorg ervoor dat jouw bagage gelabeld is. Je blijft te allen tijde zelf verantwoordelijke voor de bagage.
 
Busreis
DVD
Alle bussen beschikken over een stereo geluidsinstallatie en een dvd systeem. Gedurende de reis zorgen de chauffeurs voor gezellige muziek en een leuke film.

Eten en drinken
Dranken zoals thee, koffie, bier, water en fris zijn tegen betaling verkrijgbaar in de bus bij de buschauffeurs. Het is verboden om alcoholhoudende dranken en/of drugs mee te nemen in de bus.

Geen huisdieren
Het is niet toegestaan om huisdieren mee te nemen in onze bussen.

Nachtrust
Rond 00.30 uur gaat de nachtrust in. Radio en TV gaan dan uit, de noodzakelijke nachtverlichting wordt gevoerd en er worden geen stops meer gehouden voor de passagiers.

Niet roken
In al onze bussen mag niet gerookt worden. Voor de rokers wordt er regelmatig een stop gemaakt.

Stops
Tijdens de busreis wordt er regelmatig kort gestopt. Door onvoorziene omstandigheden kan het voorkomen dat het aantal stops beperkt wordt. Dit kan bijvoorbeeld zijn door weersomstandigheden, pech, technische storingen, verkeersdrukte en dergelijke. Totally Snow is hiervoor niet aansprakelijk.

Busnummer per SMS
Het busnummer staat niet vermeld in de reisbescheiden die je per mail ontvangt. Wij maken de busindeling een paar dagen voor vertrek.

Ongeveer 1 dag voor vertrek ontvang je het busnummer per sms. Het is dan ook erg belangrijk dat je in de boeking jouw mobiele nummer vermeld. Als je een overstap hebt, vermelden wij dit niet in de sms.

Minimum aantal deelnemers
Bij al onze vakanties geldt een minimaal aantal deelnemers van 20, bij 2 weken voor de vertrekdatum. Wanneer het minimum aantal deelnemers niet gehaald wordt, behouden wij ons het recht voor om de vakantie te annuleren.

Opstapplaatsen
Wij bieden een beperkt aantal opstapplaatsen aan. Zo heb je minder stops en ben je eerder op jouw bestemming. Veel bussen rijden zonder overstap naar de bestemming. Een enkele keer komen bussen samen in het zuiden van Nederland.

De opstapplaatsen verschillen per bestemming. Je kunt dit nakijken bij de desbetreffende accommodatie onder tabblad ‘vervoer.

Onderstaand zie je de opstapplaatsen die vaak mogelijk zijn:
• Amsterdam: Station Holendrecht, direct nabij OV-knoop (trein/metro/bus)  (Meibergdreef) (9,- euro toeslag enkele reis)
• Utrecht: bij touringcarhalte Reactorweg 1 (6,- euro toeslag enkele reis)
• Bruchem: Restaurant de Lucht, aan de A2 (3,- euro toeslag enkele reis)
• Eindhoven: P+R meerhoven Sliffertsestraat 304
• Nederweert: AC restaurant (aan snelweg A2 Eindhoven>Maastricht)
• Maastricht parking voorzijde MVV-stadion 'De Geusselt'

Houd er rekening mee dat als er te weinig reizigers op- of uitstappen bij 1 van de bovenstaande plaatsen deze kan vervallen. Als dit gebeurt dan vergoed Totally Snow de kosten voor het openbaar vervoer 2e klas naar de dichtstbijzijnde op- of uitstapplaats.

Reisdocumenten
Het is belangrijk dat jouw paspoort of ID-kaart nog geldig is als je op vakantie gaat. Reizen met een verlopen paspoort of ID-kaart is niet toegestaan.

Reisduur
Wij bieden verschillende reisduren aan. Je hebt de weekreis, maar ook Mini Ski en Midweek reizen.

De bus vertrekt altijd vanuit Nederland in de middag of aan het begin van de avond. Onder normale omstandigheden ben je de volgende ochtend op jouw bestemming. Het vertrek vanuit de bestemming is altijd in de avond. Je bent dan de volgende ochtend weer in Nederland.

Totally Snow biedt de volgende reisduren aan:
• 
vertrek op een vrijdag, terugkomst op een zondag (10-daagse busreis). Je bent 8 dagen (= 7 nachten) op bestemming.
• 
vertrek op een zaterdag, terug op een zaterdag (8-daagse busreis). Je bent 6 dagen (= 5 nachten) op bestemming.
• 
vertrek op een donderdag, terugkomt op een maandag (5-daagse busreis). Je bent 3 dagen (= 2 nachten) op bestemming.

De Midweek reizen worden doorgaans aangeboden met vertrek op zaterdag, De terugkomst is een week later op zaterdag.

Royal Class
In al onze bussen zijn alleen Royal Class stoelen aanwezig. Dit zijn stoelen met een voetensteun, de rugleuning is tot 45 graden verstelbaar en er is meer beenruimte dan bij een normale stoel.

Stoelindeling
Uit veiligheidsoverwegingen krijgt iedereen een vaste zitplaats in de bus aangewezen. De indeling wordt gemaakt door de buschauffeurs. Zij zorgen er voor dat iedereen van de boeking bij elkaar zit in de bus.

Toeslag op-/uitstapplaats
Een gedeelte van de prijs van de busreis is verwerkt in de basisreissom die je terugvindt in de prijstabel van de betreffende accommodatie. Het restant van deze kostprijs, de zogenaamde toeslag op-/ uitstapplaats, wordt bepaald aan de hand van de gekozen op-/ uitstapplaats in Nederland.

De toeslagen vind je terug bij de betreffende bestemming onder het kopje 'Vervoer'. Per bestemming kunnen de toeslagen variëren.

Uitsluiting van deelname
Worden de regels overtreden of wordt er ernstig wangedrag vertoond, dan mogen wij het gehele reisgezelschap de verdere deelname aan de vakantie ontzeggen.

De verantwoordelijkheid die de uitsluiting van de vakantie met zich mee brengt zijn voor rekening van de betreffende reiziger(s).

Uitstapplaatsen op de bestemming
Wij streven er naar om alle reizigers in de directe omgeving van de accommodatie af te zetten. In sommige situaties is dit helaas niet mogelijk. Dit kan komen door sneeuwval of dat de wegen niet begaanbaar zijn voor de bus. Je wordt dan zo dicht mogelijk bij jouw accommodatie afgezet. De verdere afstand kun je dan te voet of per taxi afleggen. De taxi kosten zijn voor jouw eigen rekening.

Op sommige vertrekdata brengt de bus je naar een centrale plaats in het dal. Vanaf daar wordt je door een plaatselijk transferbedrijf naar de accommodatie gebracht. In deze bussen zijn niet altijd Royal Class stoelen aanwezig. De kosten zijn wel inclusief.
Wanneer het logistiek gezien noodzakelijk is kunnen wij gebruik maken van andere busondernemingen. Dan zijn wij afhankelijk van de op- en uitstapplaatsen van deze ondernemingen.

Uitrusting bus
Al onze bussen zijn voorzien van goede winterbanden en sneeuwkettingen zodat je snel en veilig naar de bestemming wordt gebracht. De touringcarondernemingen waarmee Totally Snow samenwerkt, beschikken allen over het ISO 9001:2008 certificaat aangevuld met het ANVR-veiligheidsdocument en/of zijn aangesloten bij het Keurmerk Touringcarbedrijf.

Verschillende op- of uitstapplaatsen
Het komt voor dat reizigers op verschillende plaatsen willen op- en/of uitstappen. Totally Snow kan dan niet garanderen dat alle reizigers in dezelfde bus geplaatst worden. Het komt voor dat er meerdere bussen naar 1 bestemming gaan.

De busreis tijdens corona

Veilig van en naar je wintersport bestemming

  • Verscherpte procedures m.b.t. ventilatie en reiniging
  • Mondkapjes verplicht
  • Vaste zitplaatsen
  • Desinfecteren verplicht bij instappen