Duurzaam Toerisme

  1. Home
  2. Duurzaam

Duurzaam op wintersport

Duurzaam toerisme is het rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur tijdens je vakantie. Zodat ook volgende generaties hiervan kunnen genieten. De ANVR-reisbranche voelt zich hierbij betrokken en zet zich in voor Duurzaam Toeristisch Ondernemen (DTO). Totally Snow voldoet aan de ANVR-DTO verplichting om een daartoe opgeleide coördinator aan te stellen. Deze coördinator heeft met goed gevolg een examen afgelegd. Ook heeft Totally Snow een beleidsverklaring en een programma met praktische maatregelen opgesteld. Daarin staat beschreven hoe wij nu en in de toekomst met de zorg voor het milieu omgaan. Meer informatie over wat je kunt doen om bij te dragen aan duurzaam toerisme kun je terugvinden op www.anvr.travel.

Duurzaam toerisme voor vakantiegangers
Met het ANVR PMZ-systeem doen ANVR reisorganisaties een stap voor het milieu. Maar duurzaam toerisme is niet alleen iets voor reisorganisaties. Je bent als vakantieganger daarbij een onmisbare schakel. Je kunt op vele manieren een steentje bijdragen:
1. Geef de auto op vakantie ook eens vrijaf. Ontdek het plezier van wandelen, fietsen en excursies per bus.
2. Heerlijk wat rust, ruimte, minder drukte, minder rijen, minder files op vakantie. Precies daarom is er vakantiespreiding. Op de ANVR website staan de schoolvakanties vermeld.
3. Geniet van een vakantie in het voor- en naseizoen als je niet seizoensgebonden bent.
4. Je bepaalt als vakantieganger natuurlijk zelf hoe je op vakantie gaat. Met het openbaar vervoer van en naar de luchthaven is een milieuvriendelijke keuze. Overweeg ook eens de mogelijkheden van een ander vervoermiddel naar jouw vakantiebestemming zoals bus of trein.
5. Schoon water is een kostbaar bezit. Op veel warme vakantiebestemmingen, ook in Europa, is een gebrek aan water. Ga er zuinig mee om en neem bijvoorbeeld een douche in plaats van een bad.
6. Voel je thuis op vakantie en bespaar elektriciteit. Doe het licht, de televisie en radio uit als je de kamer in het hotel, het appartement of de bungalow verlaat. Een dikke trui in de wintersneeuw kost minder energie dan een hete verwarming.
7. Ook een natuurliefhebber? Een uitgezette route is een garantie voor het behoud van flora en fauna, dus zet jouw voetstap waar anderen ook zijn geweest. Echte veilige wintersporters skiën, langlaufen en snowboarden op de aangegeven pistes.
8. Respecteer de gewoonten en cultuur van de bevolking. Pas waar nodig jouw kleding aan en fotografeer alleen mensen die dat op prijs stellen.
9. Veel Nederlanders eten thuis graag exotisch. Maar proef en stimuleer vooral op vakantie de plaatselijke keuken.
10. Shop in de lokale winkel en geef zo een impuls aan de werkgelegenheid en verdiensten ter plaatsen.
11. Verwen de prullenbak. Zwerfvuil is een grote ergernis thuis en op vakantie. Als je gaat wandelen in natuurgebieden of een bezoek brengt aan vakantiesteden of dorpen laat dan geen afval achter.

Milieubeleidsverklaring
Toerisme en recreatie is erg afhankelijk van mens en milieu. Een aantrekkelijke (leef)omgeving is tenslotte een belangrijk onderdeel van ons product. Voor de zorg voor het milieu, als onderdeel van verantwoord ondernemen, is de laatste jaren steeds meer aandacht gekomen. Zowel vanuit de reisorganisaties als vanuit de klant. Ook Totally Snow kan een belangrijke bijdrage leveren aan de zorg voor het milieu. In onze milieubeleidsverklaring wordt aangegeven welke doelstellingen Totally Snow nastreeft. Deze doelstellingen vormen het uitgangspunt voor de milieuactiviteiten van Totally Snow. Ook dragen deze bij aan een duidelijk en herkenbaar milieubeleid.

Totally Snow streeft de volgende doelstellingen na:
1. Voldoen aan milieuwet- en regelgeving
2. Opname van de zorg voor het milieu als een voorwaardig onderdeel van de bedrijfsvoering
3. Uitwisseling van kennis op het gebied van milieuzorg
4. Voorkomen of minimaliseren van de milieubelasting die samenhangt met de producten en diensten van Totally. Dit betekent dat milieu, naast aspecten als kwaliteit en kosten, als volwaardig criterium wordt meegenomen bij:
o de productie en verspreiding van drukwerk
o de verkoop van producten
o de voorlichting aan de consument
o de samenstelling van arrangementen

Om deze doelstellingen te bereiken zal Totally Snow zich inspannen en inzetten. Hiervoor worden tijd en middelen vrijgemaakt. Ook wordt milieuzorg als aandachtspunt periodiek in het overleg opgenomen. Daarnaast worden initiatieven van medewerkers om de negatieve milieueffecten van de producten en diensten van Totally Snow te verminderen, zoveel mogelijk gestimuleerd.

Milieuprogramma met doelstellingen
In dit milieuprogramma vind je de doelstellingen van Totally Snow met betrekking tot het verminderen van bestaande negatieve milieueffecten die de producten en diensten van Totally Snow veroorzaken. Deze doelstellingen worden uitgesplitst naar de volgende punten: vervoer, verblijf, vermaak, informatie en interne milieuzorg. Totally Snow hecht vooral intern veel waarde aan het streven naar een beter milieu. Dat is de reden dat er bij interne milieuzorg, in tegenstelling tot bij de andere punten, meer doelstellingen genoemd worden.

Vervoer
De doelstelling op het gebied van vervoer is als volgt:
Het alleen inzetten van bussen die beschikken over het KEMA Keurmerk, zodat veilige, comfortabele en milieubewuste reizen gegarandeerd worden. Ook streeft Totally Snow ernaar bussen in te zetten met een zo groot mogelijke capaciteit, waardoor de milieubelasting per passagier zo klein mogelijk is.

Verblijf
De doelstelling op het gebied van verblijf is als volgt:
Het invullen van de accommodatiechecklist “Environment Accommodation Research” door iedere nieuwe accommodatie, zodat Totally Snow zich bewust is van de maatregelen die de accommodatie genomen heeft met betrekking tot het milieu.

Vermaak
De doelstelling op het gebied van vermaak is als volgt:
Het door de reisleiding samenwerken met lokale organisaties voor de invulling van excursies en/of activiteiten, om op deze manier de lokale bevolking zo veel mogelijk te laten profiteren van de toeristen die Totally Snow naar een bepaalde bestemming brengt.

Informatie
De doelstelling op het gebied van informatie is als volgt:
Het publiceren van de milieubeleidsverklaring op de website, zodat je geïnformeerd wordt over de wijze waarop Husk met het milieu bezig is.

Interne Milieuzorg
De doelstellingen op het gebied van interne milieuzorg zijn als volgt:
• Het stimuleren van het personeel om minder autokilometers te maken ten gunste van meer milieuvriendelijkere manieren van transport, zoals openbaar vervoer. De medewerkers van Totally Snow ontvangen een reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer en niet op basis van gemaakte autokilometers.
• Het invoeren van een systeem om papier te scheiden.
• Het verminderen van afval door gebruik te maken van servies in plaats van plastic artikelen en door statiegeldflessen te gebruiken in plaats van blikjes.
• Het verminderen van de gebruikte hoeveelheid energie door middel van het stapsgewijs vervangen van verouderde apparaten door nieuwe energiebesparende apparaten.