Eigen vervoer

  1. Home
  2. Eigen vervoer

Informatie voor jouw vakantie met eigen vervoer

Aankomst
Het is belangrijk dat je op de dag van aankomst voor 18.00 uur incheckt in jouw accommodatie. Verwacht je na 18.00 uur aan te komen, dan is het belangrijk dat je de accommodatie hiervan op de hoogte stelt. Dan weet je zeker dat de receptie nog geopend is als je aankomt.

Op het accommodatie voucher vind je het telefoonnummer en mail adres van de accommodatie.

Onderweg
Alcoholtest
Rijd je naar of door Frankrijk, dan is het verplicht een verpakking met 2 alcoholtesters in de auto te hebben. Deze test wordt een éthylotest genoemd. In Nederland kun je deze test kopen via het internet of via de apotheek.

Reflecterend vestje
Het is verplicht om 1 of meerdere reflecterend vestjes mee te nemen op vakantie. Daarnaast is het voor jou en de medereizigers veiliger voor mocht je pech of een ongeluk krijgen. Een reflecterend vestje kun je onder andere kopen bij de ANWB.

Sneeuwkettingen
Deze zijn verplicht in de Alpenlanden!

Winterbanden
Rij je via Duitsland naar jouw wintersport bestemming, dan zijn winterbanden verplicht.

Parkeren
Veel accommodaties beschikken over een parkeergarage of een parkeerterrein. Je kunt op onze website nakijken of dit aanwezig is bij de desbetreffende accommodatie via het kopje ‘faciliteiten’. Houd er rekening mee dat het parkeren vaak tegen betaling is. Deze kosten komen voor jouw eigen rekening.

Staat er aangegeven dat de parkeergelegenheid ‘op aanvraag’ is, dan is het belangrijk de parkeerplaats vooraf te reserveren. Neem hiervoor contact op met ons Contact Center.

Reisduur
De standaard reisduur voor eigen vervoers vakanties is 8 dagen, 7 nachten. De aankomst in de accommodatie is op een zaterdag.