1. Home
  2. Frankrijk
  3. Domaine Les Sybelles
  4. St. Jean d'Arves

Wintersport in St. Jean d'Arves

Pistes

37Km
104Km
125Km
44Km
Totaal 310Km

Liften

0

33

57

Hoogte

2620m
1100m

Gletsjer

0

Loipe

43Km

Funpark

4

Domaine Les Sybelles
Domaine Les Sybelles
Domaine Les Sybelles
Domaine Les Sybelles
Domaine Les Sybelles
Domaine Les Sybelles

Algemene informatie

Het leuke St. Jean d’Arves is een sfeervol dorp gelegen in het Domaine Les Sybelles. Het plaatsje biedt tal van mogelijkheden want je vindt hier een aantal leuke terrasjes, goede restaurants, een bioscoop en onze eigen après-skibar Vie.

Het skigebied is uitstekend te doen voor iedere type wintersporter. Het gebied telt maar liefst 310 kilometer, variërend van gemakkelijke, licht glooiende hellingen voor beginners tot pittige zwarte afdalingen voor de meer geoefende skiër. Een aantal rode pistes leiden je naar de andere dorpen in het gebied. Onderweg is er natuurlijk een grote keuze aan gezellige pisterestaurants en zonovergoten terrassen. Ook de poederfanaten komen hier ruimschoots aan hun trekken want het Domaine Les Sybelles heeft relatief gezien de meeste offpiste afdalingen (op eigen risico) van alle skigebieden in Frankrijk. Snowboarders kunnen terecht in één van de vele funparken. Hier kun je jouw techniek verbeteren en werken aan nieuwe tricks in de boardercross, halfpipe of op de big jump.

Aangezien St. Jean d’Arves vol op het zuiden ligt, kun je aan het einde van de middag heerlijk op het terras van La Bouche gaan zitten. Dit terras ligt pal naast de lift en is erg geliefd bij zonaanbidders, dus wees er vroeg bij! Mocht er bij La Bouche geen plaats meer zijn dan biedt het terras van Vie uitkomst, want ook hier kun je lekker genieten van de laatste zonnestralen.

Vie is de feestkroeg van Husk in St. Jean d'Arves. Deze bar is een gezellige tent waar je moet zijn voor een bruisende après-ski. Het Nederlandse personeel haalt alles uit de kast om hier iedere dag een knalfeest neer te zetten. Samen met de reisleiding organiseren zij een aantal leuke activiteiten zoals de snowbbq, partynight, kroegentocht en het afscheidsdiner. Heb je na Vie geen zin om je bed in te duiken dan kun je nog los gaan in de discotheek D’Sybelles. Deze mooie discotheek ligt tussen St. Jean d’Arves en St. Sorlin d’Arves en vanuit beide dorpen komen hier vele feestgangers bijeen om tot in de vroege uurtjes door te gaan.

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Totally op basis van informatie verstrekt van de Nederlandse autoriteiten. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Totally geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
Ja
2 meter
Mondkapje
Ja
Verplicht in openbare ruimtes en op drukke plekken zoals bijv. markten (vanaf 5 jaar).
Maximaal aantal personen buiten
Nee
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Nee
Restaurants
Open
100% open, alleen service aan tafel– Gezondheidspas noodzakelijk vanaf 12 jaar. Je voldoet aan de eisen voor een Franse gezondheidspas als:
 - Je volledig gevaccineerd bent -
 - Je een bewijs hebt van herstel van COVID-19
Sinds 15 december is een dosis van het Janssen-vaccin dat meer dan twee maanden geleden is ontvangen niet meer voldoende voor een Franse gezondheidspas.(ze kunnen in plaats daarvan testen). Tenzij ze een boostervaccin hebben gekregen. Dit geldt voor toegang tot activiteiten (zoals skiliften)restaurants, hotels, etc. in Frankrijk maar niet voor internationale reizen naar Frankrijk, dat kan nog steeds met één dosis van het Jansen-vaccin.
Bars
Open
100% open, alleen service aan tafel – Gezondheidspas noodzakelijk vanaf 12 jaar. Je voldoet aan de eisen voor een Franse gezondheidspas als:
 - Je volledig gevaccineerd bent -
 - Je een bewijs hebt van herstel van COVID-19
Discotheken, clubs, nachtleven
Open
100% open, alleen service aan tafel– Gezondheidspas noodzakelijk vanaf 12 jaar. Je voldoet aan de eisen voor een Franse gezondheidspas als:
 - Je volledig gevaccineerd bent -
 - Je een bewijs hebt van herstel van COVID-19
Supermarkten en apotheken
Open
Mondkapje verplicht
Atracties, activiteiten en bezienswaardigheden
Open
Mondkapje verplicht
Evenementen (binnen en buiten)
Toegestaan
Met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud).
Transferregeling
Toegestaan
Mondkapje verplicht
Openbaar vervoer en taxi's
Toegestaan
Met mondkapje en een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud) is verplicht.
Pistes
Open
Skiliften
Open
Mondmasker verplicht, gezondheidspas nodig voor skipas
Skiverhuur
Open
Mondkapje verplicht.
Skilessen
Open
Mondkapje verplicht bij verzamelmoment
Wellness
Open
Aanvullende maatregelen per skigebied
Nee
Goed om te weten
Ja
Accommodaties kunnen ook om een gezondheidspas vragen (ook wanneer zij geen restaurant of wellness hebben).

Populaire bestemming bij de volgende reizigers

Overige Vrienden Families Jonge stellen Stellen