1. Home
  2. Frankrijk
  3. Domaine Les Sybelles
  4. St. Jean d'Arves

Wintersport in St. Jean d'Arves

Pistes

37Km
104Km
125Km
44Km
Totaal 310Km

Liften

0

33

57

Hoogte

2620m
1100m

Gletsjer

0

Loipe

43Km

Funpark

4

Domaine Les Sybelles
Domaine Les Sybelles
Domaine Les Sybelles
Domaine Les Sybelles
Domaine Les Sybelles
Domaine Les Sybelles

Algemene informatie

Het leuke St. Jean d’Arves is een sfeervol dorp gelegen in het Domaine Les Sybelles. Het plaatsje biedt tal van mogelijkheden want je vindt hier een aantal leuke terrasjes, goede restaurants, een bioscoop en onze eigen après-skibar Vie.

Het skigebied is uitstekend te doen voor iedere type wintersporter. Het gebied telt maar liefst 310 kilometer, variërend van gemakkelijke, licht glooiende hellingen voor beginners tot pittige zwarte afdalingen voor de meer geoefende skiër. Een aantal rode pistes leiden je naar de andere dorpen in het gebied. Onderweg is er natuurlijk een grote keuze aan gezellige pisterestaurants en zonovergoten terrassen. Ook de poederfanaten komen hier ruimschoots aan hun trekken want het Domaine Les Sybelles heeft relatief gezien de meeste offpiste afdalingen (op eigen risico) van alle skigebieden in Frankrijk. Snowboarders kunnen terecht in één van de vele funparken. Hier kun je jouw techniek verbeteren en werken aan nieuwe tricks in de boardercross, halfpipe of op de big jump.

Aangezien St. Jean d’Arves vol op het zuiden ligt, kun je aan het einde van de middag heerlijk op het terras van La Bouche gaan zitten. Dit terras ligt pal naast de lift en is erg geliefd bij zonaanbidders, dus wees er vroeg bij! Mocht er bij La Bouche geen plaats meer zijn dan biedt het terras van Vie uitkomst, want ook hier kun je lekker genieten van de laatste zonnestralen.

Vie is de feestkroeg van Husk in St. Jean d'Arves. Deze bar is een gezellige tent waar je moet zijn voor een bruisende après-ski. Het Nederlandse personeel haalt alles uit de kast om hier iedere dag een knalfeest neer te zetten. Samen met de reisleiding organiseren zij een aantal leuke activiteiten zoals de snowbbq, partynight, kroegentocht en het afscheidsdiner. Heb je na Vie geen zin om je bed in te duiken dan kun je nog los gaan in de discotheek D’Sybelles. Deze mooie discotheek ligt tussen St. Jean d’Arves en St. Sorlin d’Arves en vanuit beide dorpen komen hier vele feestgangers bijeen om tot in de vroege uurtjes door te gaan.