1. Home
  2. Oostenrijk
  3. Zillertal
  4. Gerlos
Gerlos

Wintersport in Gerlos

Algemene informatie

Jetzt geht los in Gerlos! Wie kent Gerlos niet? De après-ski lijkt hier wel te zijn uitgevonden. Gerlos is onder Nederlanders misschien wel de meest populaire wintersportbestemming van Oostenrijk. Iedere winter wordt het dorp overspoeld door vele Nederlanders die op zoek zijn naar de Oostenrijkse gezelligheid, uitdagende pistes en een uitbundige après-ski. Deze ingrediënten zijn hier volop aanwezig en daarom mag Gerlos zeker niet ontbreken!

Gerlos is met zijn ligging op 1300 meter één van de hoogstgelegen dorpen van het Zillertal. Het centrum is één langgerekte straat met aan weerszijden winkels, restaurants en natuurlijk... de allerbeste kroegen! De après-ski begint hier al vroeg op de piste in de vele zogenaamde paraplubars. Zodra de zon achter de bergen aan het verdwijnen is, skiet iedereen terug naar het dorp waar de après-ski zich voortzet in de vele kroegen. De grootste favoriet bij de Nederlanders is misschien wel de Little London, waar regelmatig bekende Nederlandse DJ’s optreden. Ook de Cin Cin en Luigi’s Turbobar moet je zeker een keer bezocht hebben. In de bekende discotheek Country Club gaat het feest tot in de vroege uurtjes door.

Waaghalzen moeten zeker de rodeltocht op de Hainzenberg proberen. Deze spectaculaire'ride of your life' is maar liefst zeven kilometer lang en laat de adrenaline door je aderen gieren! Met een hoge snelheid slee je door naaldbossen en langs ravijnen totdat je in het dorp tot stilstand komt. Een ervaring om nooit te vergeten!

Dutchweek

Door de combinatie van de sportieve wintersport en de evenementen is Dutchweek dé perfecte wintervakantie! Minstens 4 dagen lang wordt er stijlvol gefeest in zowel het dorp als op de piste.

Totally biedt geweldige en voordelige accommodaties aan op de Dutchweek bestemmingen in Saalbach, Gerlos, Sauze d'Oulx, Zell am See-Kaprun en Val Thorens. Uniek tijdens deze typische Nederlandse wintersportevents zijn de snow parties en live entertainment op de berg, bruisende après-ski en Tiroler sfeer en de goede feesten. De Nederlandse DJ’s in de clubs draaien tot in de vroege uurtjes en ook dit jaar zullen er live acts op het programma staan.

De Dutchweek Gerlos  is dit seizoen van 26 t/m 2 april 2022. Het programma:

Early bird skiën: Zondag 27 maart en donderdag 31 maart, maximaal 30 deelnemers, vol is vol! Verzamelen om 6.40u bij het dalstation van de Isskogelbahn. De lift gaat om 6.55u.

Zipfelbobrennnen: Dinsdag 29 maart en vrijdag 1 april start om 9.30u, maximaal 100 deelnemers per dag. (Arena Center, top Isskogelbahn)

DAKA testcentrum: piste. Vroom! Het testcentrum is de gehele skidag geopend. Zo kun je zelf bepalen wanneer jij langs wilt komen om de ski's te testen. Let wel op, er zijn alleen ski's beschikbaar, dus geen boards. Testen zit inbegrepen in het eventbandje. Het testcentrum is vanaf maandag 28 t/m woensdag 30 maart klaar voor de start bij Arena Center bovenaan de Isskogelbahn lift.


Entertainment:

Arena center: van 12 tot 16.30u geniet jij overdag van onze DJ’s met Tech House, Deep Tech en House hits. Vrije entrée.

Umbrella bar: vanaf 13u begint het event op dit hippe buitenterras waar onze SLAM! main stage staat. Vanaf 14u komt de DJ en gaan de voetjes van de vloer met House, EDM en Pop muziek van DJ’s, MC’s en live entertainment. Vanaf 15u toegang met eventbandje. Buiten op het terras tot 20 uur en erna nog binnen tot 22 uur. De Skibussen rijden speciaal voor ons 3 x per uur door tot 23 uur.

Cin-Cin: van 16 tot 23u ga jij los op Après-ski muziek. Wees op tijd, want vol is vol! Alleen toegang met eventbandje.

Corona informatie

Kijk voor het laatste reisadvies en coronamaatregelen op je bestemming op de website van de overheid. Deze informatie wijzigt regelmatig dus check de website kort voor vertrek.