Verzekeringen

  1. Home
  2. Verzekeringen

Meer informatie over verzekeringen

Zonder zorgen naar de sneeuw

Je verzekering
Een goede reis- en/of annuleringsverzekering zijn essentiële onderdelen van je vakantie. Zowel voorafgaand als tijdens je vakantie kunnen er zich gebeurtenissen voordoen die zonder een goede verzekering vervelende financiële situaties kunnen veroorzaken. Wij vinden het zeer belangrijk dat je goed verzekerd op reis gaat en adviseren je om een reis- en annuleringverzekering af te sluiten. Onze verzekeringen sluiten exact aan op je reis.

Europeesche Verzekeringen
Totally Snow bemiddelt in verzekeringen van Europeesche Verzekeringen. Europeesche is de reis- en annuleringsverzekeringspecialist van Nederland en heeft een compleet aanbod verzekeringen.

Annuleringsverzekering
Wij vinden het zeer belangrijk dat je goed verzekerd op reis gaat en adviseren om een annuleringsverzekering af te sluiten. De annuleringsverzekering dekt onder andere de kosten die ontstaan door een annulering waarvoor een geldige reden is, conform onderstaande voorwaarden en tabel met annuleringsredenen.
carefree_travel_tbl_nl_new

* de volledige naamgeving van de betreffende annuleringsverzekering:
Gold: Carefree Travel Gold (Europeesche Annulering).
Premium: Carefree Travel Premium (Europeesche Allrisk Annulering).

Met de premium verzekering heb je een verzekering met een all risk dekking. Met 'elke reden anders dan hierboven genoemd' wordt een aantoonbare reden bedoeld die voor een klant persoonlijk belangrijk is. Daarnaast moet de reden onvoorzien en buiten zijn schuld zijn. ''Ik heb geen zin meer'', is dus geen geldige reden voor de Europeesche. Voor meer informatie kun je terecht in de voorwaarden onder 2.4 Allrisk annulering.

Uitkering voor ongenoten reisdagen wordt verleend wegens:
• onvoorziene ziekenhuisopname van minimaal 1 nacht tijdens de reisperiode
• afbreking van de reis door een onzekere gebeurtenis

De premie is op basis van het bovengenoemde percentage van de gehele reissom en €3,50 poliskosten. Over dit bedrag wordt 21% assurantiebelasting berekend.
Alle algemene verzekeringsvoorwaarden van de Europeesche voor de kortlopende annuleringsverzekering lees je 
hier.

Maximum aantal personen
Het aantal reizigers dat bij schade recht heeft op een uitkering is beperkt tot 4 gezinnen of 9 personen. Met gezinnen wordt bedoeld de personen die bij de verzekerde in huis wonen en met wie de reiziger samen reist. Een gezin kan ook bestaan uit 1 persoon.

Bestaat jouw reisgezelschap uit meer dan 4 gezinnen of 9 personen? Neem dan telefonisch contact met ons op voor het uitbreiden van de dekking. Wij informeren je dan graag over de mogelijkheden en bijkomende kosten.

Dekking uitbreiden
Het is mogelijk om de dekking van de annuleringsverzekering uit te breiden met onderstaande clausules. Voor meer informatie en de tarieven kun je telefonisch contact met ons opnemen.
- Adoptieclausule: verzekeren tegen onverwachte toewijzing van een adoptiekind
- Beroepsmilitairenclausule: verzekeren tegen onverwachte overplaatsing i.v.m. oorlogsdreiging en intrekking van het verlof door de bevoegde instantie
- Huisdierenclausule: verzekeren tegen plotselinge ernstige ziekte van hond, kat of paard
- Marineclausule: verzekeren tegen verschillende onverwachte situaties die betrekking hebben op een marinier
- Zaakwaarnemer: verzekeren tegen situaties die onverwacht een extra persoon overkomen conform de dekkingsvoorwaarden, die niet kan worden beschouwd als eerste, tweede of derde familielid

Reisverzekering
Wij vinden het zeer belangrijk dat je goed verzekerd op reis gaat en adviseren je om een (kortlopende) reisverzekering voor wintersportvakanties af te sluiten. In onderstaande kolom is de €1,- toeslag per persoon per dag voor de wintersportdekking al inbegrepen. 

Europeesche Verzekering

 
Unieke dekking bij alle 3 de opties:
- Dekking voor hulpverlening en repatriëring als thuisblijvende ex-partner, familie 1ste, 2e of 3e graad iets ernstigs overkomt en je wil terug naar huis
- Dekking voor off-piste (als niet verboden)
- Ski- en snowboarduitrusting zijn gedekt onder de bagagedekking
- Kosten van skipassen, skilessen en gehuurde skiuitrusting, wanneer je door een ongeval of voortijdige terugkeer geen gebruik meer hiervan kan maken. De verzekeringsmaatschappij vergoedt dan alleen de kosten van de niet-gebruikte dagen.

Belangrijk
Woon je niet in Nederland, dan heb je alleen dekking voor geneeskundige kosten als je eigen zorgverzekeraar een basisdekking biedt voor medische kosten in het land waar je naartoe reist.
Hier vind je de algemene verzekeringsvoorwaarden voor deze 
kortlopende reisverzekering (pdf).

Dekking uitbreiden
Het is mogelijk om de dekking van de reisverzekering uit te breiden met onderstaande clausules. Voor meer informatie en de tarieven kun je telefonisch contact met ons opnemen.
- Geldclausule: verzekeren van schade door diefstal of verlies van geld, behalve gestolen uit een vervoersmiddel, tot maximaal 500,- euro per persoon (bij de optimaal dekking is deze dekking al inclusief)
- Hulp en huur vervoermiddelen clausule: verzekeren tegen uitvallen van de bestuurder of het vervoermiddel.
- Rechtsbijstand: verzekeren zodat je hulpverlenging krijgt in de vorm van rechtsbijstand door de deskundigen van DAS (bij de optimaal dekking is deze dekking al inclusief)
- Sportuitrusting: verzekeren tegen schade van sportuitrusting, boven op het verzekerde bedrag voor bagage, in de categoriën: racket-/balsport, wintersport, wandel-/berg-/klimsport, duiksport, golfsport, ruitersport, vecht-/verdedigingsport, hand-/kruisboogsport, in-line-skate/skeeler, surf/zeilplank/kano en fiets. Kitesurf uitrusting is uitgesloten op deze dekking.

Hulp bij problemen op reis
Je gaat op vakantie om te genieten. Gaat er toch iets mis, dan kan je wereldwijd, dag en nacht bellen met de Europeesche Hulplijn. De medewerkers van de Europeesche Hulplijn beantwoorden je vragen bij pech, ongevallen, ziekte en calamiteiten.
Als je een arts nodig hebt, verwijzen zij je door naar een betrouwbare specialist of een goed ziekenhuis bij je in de buurt. Zo nodig schakelen zij direct de hulp in van de alarmcentrale SOS International.

De Europeesche Hulplijn is te bereiken via 0031 206 515 777.
Houd je boekingsnummer en het telefoonnummer waarop je te bereiken bent bij de hand wanneer je contact opneemt met de Europeesche Hulplijn.

Wij raden aan het nummer van de Europeesche Hulplijn in je mobiele telefoon op te slaan. Dan heb je het nummer altijd bij de hand in geval van nood.

Tips bij beschadiging, verlies of diefstal
Bij beschadiging of vermissing van je bagage tijdens de vakantie is het belangrijk dat je een verklaring laat opmaken door onze reisleiding. Ook is het belangrijk dat je bij verlies of diefstal altijd aangifte doet bij de plaatselijke politie. Vraag altijd om een schriftelijk bewijs hiervan.
Bewaar je beschadigde artikelen, nota’s en verklaringen goed. Het kan voorkomen dat Europeesche Verzekeringen je in een later stadium vraagt deze op te sturen.

Medische zorg in het buitenland
In de meeste vakantielanden krijg je medische zorg als je jouw European Health Insurance Card (staat vermeld op de achterkant van je verzekeringspas) bij je hebt. De EHIC-pas is geldig in de landen: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland en Australië.
In sommige landen is de EHIC-pas niet geldig en heb je een 111 formulier van je zorgverzekering nodig. Dit geldt voor de vakantiebestemmingen: Marokko, Turkije, Tunesië en Kaapverdië. Je kan dit formulier (vaak online) via je zorgverzekeraar opvragen.

Hulp op zak-app
De gratis Hulp op zak-app van Europeesche Verzekeringen biedt je belangrijke medische informatie over je (toekomstige) vakantieland. Zo kan je snel zien wat veel voorkomende medische aandoeningen zijn en of het verstandig is om je voor vertrek te laten vaccineren. De app is voorzien van een uitgebreide medische vraagbaak en een medisch woordenboek in 9 talen. Ook kan je de nummers van alle Nederlandse alarmcentrales in deze app terugvinden. De app is zowel geschikt voor iPhone als Android. Ja kan de Hulp op zak App 
hier downloaden.

Schadeclaim indienen
Als je schade hebt kun je direct een schadeclaim indienen bij Europeesche Verzekeringen via het online schadeformulier.
Houd bij het melden van je schade de nota’s, garantiebewijzen, verklaringen en andere bewijzen bij de hand. Hoe vollediger je jouw schade omschrijft en bewijzen toevoegt, hoe sneller Europeesche Verzekeringen je schade kan afhandelen.